Ingredientai:
- Lašišinių žuvų raudonieji ikrai – 200 g
- Krepšelių (tartalėčių) – 10 vnt
- Sviestas – 30g
- Agurkas – 1 vnt
- Sushi ryžiai – 50 g
- Sushi actas – 10 ml
Gaminimo eiga:
-
Žingsnis 1
Prieš gamindami ryžius pusvalandžiui pamirkykite šiltame vandenyje, tada gerai nuskalaukite.
-
Žingsnis 2
Supilkite vandenį santykiu 1:1, virkite puode 15 minučių su sandariai uždarytu dangčiu, leiskite 10 minučių pastovėti ir pagardinkite sušių actu.
-
Žingsnis 3
Į krepšelius (tartalėtes) sudėkite sviestą, ant viršaus uždėkite ikrų.
-
Žingsnis 4
Agurką supjaustykite pjaustykle išilgai, plonomis juostelėmis arba daržovių skustuvu.
-
Žingsnis 5
Padarykite ryžių rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką apvyniokite agurko juostele. Ant viršaus uždėkite raudonųjų ikrų.